ZUIJDERWIJK & WITZIER Gerbera's
 
Wij bloeien op van milieubewust telen!

OVER ONS BEDRIJF

In 1990 zijn wij gestart met het telen van gerbera's. Het grootste gedeelte van de werkzaamheden die toen werden verricht, is niet meer te vergelijken met nu.Planten staan nu op rekken, waardoor er voor het plukken van de gerbera's niet meer gebukt hoeft te worden. Door het gebruik van oogstwagens hoeven mensen niet meer met grote bossen gerbera's in de armen te lopen. Oogstkarren rijden automatisch naar de schuur, zodat er geen mensenkracht meer nodig is. In de verwerkingsruimte worden bloemen zowel in speciale verpakkingen als machinaal verwerkt, waar vroeger alles in dozen naar de veiling ging. Door vernieuwingen als belichting en verduistering kunnen wij de productie jaarrond veel strakker in de hand houden en zijn de productie pieken afgezwakt, waardoor er meer gespreide arbeid over het jaar is.

"We gebruiken niet meer meststoffen en energie als noodzakelijk en werken met zoveel mogelijk natuurlijke bestrijders. Zo zorgen wij ervoor dat wij zo milieubewust mogelijk telen om ons product schoon en mooi bij de klant te krijgen."Vernieuwingen op de werkvloer

Sinds april 2007 beschikken wij over een nieuw systeem om de bloemen te verwerken, waardoor er een aantal handelingen automatisch worden uitgevoerd. Deze machine kan de bloemen zowel in dozen als op water verwerken. Verder sorteert de machine de bloemen op lengte en diameter.

De bloemen in de kas worden verzameld in oogstkarren, en deze karren rijden automatisch naar de verwerkingsloods. Het oogsten en verwerken van de bloemen neemt ongeveer 80 % van de arbeid in beslag. De overige 20% van de tijd gaat op aan onderhoud, controle, teeltwisseling. 

 
 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail